Usein kysytyt kysymykset

Miten Verokuitti laskee verot?

Verokuitti ei huomioi pelkästään ansio- ja pääomatuloveroa, jotka muodostavat vain pienen osan valtion verotuloista, vaan arvioi mukaan myös välillset verot kuten arvonlisäveron. Mikäli syötit verokuitin etusivulla vain kuukausitulosi, arvioimme muut verot niiden perusteella. Tarkempi selitys käyttämistämme tiedonlähteistä löytyy täältä.

Ansiotuloni ovat niin pienet etten maksa valtiolle veroa, miksi Verokuitti silti näyttää että maksan veroa?

Katso edellinen kysymys. Kulutuksen kautta arvonlisävero kerryttää valtiolle tuloja, yleisesti ottaen 24% kaikesta ostamastasi.

Verokuitti laskee verot väärin!

Katso edelliset kysymykset. Mikäli haluat tarkentaa verokuitin antamaa arviota, syötä etusivulla myös lisätiedot, jolloin arvio on tarkempi. Todellinen verokertymä riippuu henkilökohtaisesta kulutuskäyttäytymisestä ja elintavoista sekä mitä kaikkea on pystynyt vähentämään omista veroistaan. Mikäli olet edelleen sitä mieltä, että Verokuitti laskee jotain räikeästi väärin, ota meihin yhteyttä!

Entäs kunnallisverotus?

Kunnallisveron huomioiminen ja kuntien talousarvioiden liittäminen osaksi Verokuittia olisi tietysti hienoa, mutta vaatii resursseja joita meillä ei tällä hetkellä ole käytettävissämme.

Mistä johtuu suuri siirto Ahvenanmaalle?

Ahvenanmaan erityisasemasta johtuen Suomen valtion budjetista löytyy eriteltynä Ahvenanmaan menoerät eikä se kuulu muiden alueiden tavoin valtionapujärjestelmään. Ahvenanmaa maksaa aivan samalla tavoin kuin muutkin alueet valtionveroja. Useat selvitykset ovat osoittaneet, että valtion Ahvenanmaalta saamat tulot ovat samaa suuruusluokkaa kuin saadut määrärahat.

Verokuitti vahvistaa ihmisten ennakkoluuloja!

Verokuitti kertoo arkisella tasolla, paljonko olet maksanut erilaisiin tarkoituksiin. Päinvastoin, uskomme että Verokuitti vähentää ihmisten ennakkoluuloja ja lisää heidän yhteiskuntatietämystään.

Miksi asiaan X menee näin paljon/vähän rahaa?

Kysy kansanedustajaltasi.

Miksei valtio tarjoa tällaista palvelua?

Hyvä kysymys.

Maksaako valtio teille tämän palvelun tarjoamisesta?

Ei, päinvastoin. Valtio on virallisesti noteerannut palvelumme vain verottamalla meitä.