Palkkavertailu mielessä?

Keräsimme tähän linkkejä kymmeniin palkkavertailupalveluihin, joiden avulla voit tehdä palkkavertailua ja selvittää, mitä sinun kuuluisi tienata. Älä enää mene palkkaneuvotteluun ilman kovia faktoja palkkatasoista, vaan aloita vertaamalla palkkoja.

Esittelemme alla linkkeineen viidentyyppisiä lähteitä palkkatietojen hakuun ja vertailuun.

Helsingin Sanomien verokoneen etusivu

Helsingin Sanomien verokoneesta löytää kaikkien yli 150000€ vuodessa tienanneiden verotiedot.

Verokoneet suurille palkoille

Verokoneesta on helppo hakea hyvätuloisten verotiedot. Eli jos tähtäät tuloissa korkealle, voit käydä kurkkaamassa mitä kollegasi tienaavat suoraan suurten sanomalehtien sivuilta. Alla linkit muutamiin suurimpiin verokoneisiin.

  • Helsingin Sanomien verokone löytyy osoiteesta https://verokone.hs.fi/. Se kattaa 42 000 henkilöä, eli käytännössä kaikki, jotka tienasivat vähintään 150 000€. Hesarin verokone näyttää henkilöiden tulojen historian.
  • Iltalehden verokone löytyy osoitteesta https://www.iltalehti.fi/verokone. Iltalehden tuloraja on alempana kuin Hesarilla ja he julkaisevat kaikkien yli 100 000€ tienanneiden tiedot. Ei tulohistoriaa.
  • Ilta- ja Taloussanomien yhteinen verokone löytyy osoitteesta https://www.is.fi/verotiedot/. Samoin kuin Iltalehdellä, tulojen alaraja on 100 000€, eikä tulohistoriaa julkaista.
  • Aamulehden verokone löytyy osoitteesta https://www.aamulehti.fi/verokone. Tulojen alaraja on 100 000€, eikä palkkahistoriaa näytetä.

Verottajan tiedot henkilö henkilöltä

Jos haluat tietää mitkä kollegasi tienaavat, mutta heidän tulonsa on alle 100 000€ vuodessa, ratkaisu löytyy verovirastosta. Verotiedot ovat julkisia, joten voit soittaa veroviraston asiakaspalveluun ja pyytää saada kenen tahansa verotiedot.

Henkilön tuloveroihin liittyen verovirasto palvelee numerossa 029 497 002.

Sinulla pitää olla tiedossa vähintään henkilön nimi, mutta mikäli samannimisiä on useita, kotikunta ja syntymävuosi auttavat oikean henkilön haarukoinnissa. Verottaja luovuttaa tiedot vain, jos sinulla on riittävästi tietoa henkilöstä, kenestä kysyt, jotta verottaja voi tunnistaa oikean henkilön.

Oikotien palkkavertailu etusivu palvelusta

Oikotien palkkavertailussa voi vertailla palkkoja tehtävänimekkeen mukaan.

Työnhakusivustojen palkkavertailu

  • Oikotien palkkavertailu löytyy osoitteesta https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu. Palvelun avulla voit selvittää tietyn tehtävänimikkeen keskipalkan. Tiedot perustuvat työntekijöiden ilmoittamiin palkkoihin.
  • Duunitorin palkkavertailu löytyy osoitteesta https://duunitori.fi/palkat. Palvelussa voi hakea palkkatietoja tehtävänimikkeen mukaan. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen palkkarakennetilastoon.
  • Alman ja Monsterin palkkavertailu on nimeltään Palkkadata.fi ja löytyy nimensä mukaisesti osoitteesta https://www.palkkadata.fi/. Heidän tietonsa kerätään käyttäjiltä kyselyjen perusteella ja siivotaan sen jälkeen tilastollisin menetelmin. Tarkempi kuvaus löytyy heidän sivuiltaan.

Tilastokeskuksen palkkatilastot

Tilastokeskuksen tilastot ovat kattavat ja laadukkaat, mutta niiden kaivelu vaatii hieman enemmän aikaa ja paneutumista verrattuna työnvälittäjien helppokäyttöisiin vertailutyökaluihin.

Ammattiliittojen palkkavertailut

Ammattiliitot selvittävät tyypillisesti jäsenistönsä palkkoja osana edunvalvontaansa. Näistä työnhakija tai palkkaneuvottelija saa itselleen näppärän työkalun oman työmarkkina-arvon määrittelemiseen.

Korkeampi palkka mielessä?

Jos haluat nostaa tulojasi, suosittelemme lukemaan sekä pomon vinkit palkkaneuvotteluun että vinkit uusien sivutulojen hankkimiseksi.